Followers

Tinggalkan Jejak Anda Di Sini ;)

Sila lah Klik!

01 December 2010

Taman Botani...Part 2

Plot yang di buat oleh my bestfrend sebelum dia menunaikan haji==>Kolam ikan dan Laman Heliconia...kredit for her and the geng!
(dia salah sorang my sifu gitu )



Kolam Ikan

Bila sampai kat sini saya rasa macam nak terjun je dan berenang-renang...dah macam kolam mandi! naseb baik ada ikan (langsung tak sampai hati nak ceroboh tempat ko ikan) dan ada orang tengah dok perati apa saya nak buat tuu..



Plot Heliconia
Sape minat heliconia kat sini ada pelbagai jenis heliconia.Macam-macam bentuk dan macam-macam kaler ada tau.Tahu tak pokok ape nih?ermm klik kat sini..nanti tau ape itu pokok! dah tau kan...? ;)


Plot Topiari/Bonsai Besar
Ini adalah pokok yang kita tengok macam senang je...simple tp cantek
(nak jaga pokok dan maintenance tu yang susah tau..setiap 2 minggu kena trim = mcm gunting rambut ar) Yang ini jenis kesinai







Bogak Island
Dengar nama macam kelakar je tapi itulah realiti dalam pe"nama"ran melayu...kalau tak percaya kenapa dekat Pulau Pangkor ada tempat nama Pasir Bogak?hihihi..sebenarnya habitat pokok ini yang begitu...




Coming Soon.....Part 3

4 comments:

mie said...

tenang je tgk suasana kat sana..
ehheee

BitsBest said...

welcome here dear....jgn lupe bwk org2 tersyg menikmati keindahan alam ;)

CGG said...

best!\
BILA LA Cgg NAK sampai KE SANA..

Anonymous said...

Aku hanya menambahkan feed Anda ke favorit saya. Saya sangat menikmati membaca posting Anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...