Followers

Tinggalkan Jejak Anda Di Sini ;)

Sila lah Klik!

28 December 2011

Buku Tetamu @ Guest Book 2


 Setelah berpikir dan meninjau-ninjau blog kengkawan yang lain,akhirnya BB buat keputusan nak design sendiri ajer buku tetamu BB tu.Bukan susah pon.Kena pandai cari sumber-sumber yang bole digunakan dan pastikan harganya mampu milik...satu lagi kekuatan yang harus ado ialah RAJIN!

Thanks pada Xora sbb memudahkan kerja BB dalam penghasilan buku tetamu ni…sebabnyer BB Cuma copy paste ajer boder yang dia dah buat.Thanks yer darling…muah2 pada awak! BB Cuma edit dan tambahkan sket jer logo rasmi BB tu…
 


  BB dah siapkan kandungan buku tetamu BB ni, Cuma nak g binding ajer yang blom lagi. Masih mencari kedai yang terbaek dalam penawaran harga.Setakat ni dah 2 kedai yang BB servey..wah macam2 rega yang dorg  bagi..So takyah terburu-buru lagi.BB masih mahu mencari harga yang termurah!

Dalam buku tetamu ni, BB masukkan sedikit info tentang penulis,takut-takut dorang terlupa nak letakkan nama. Disamping tu mungkin no contact dah bertukar jadi ini memudahkan BB untuk menghubungi mereka nanti ;)


                                         
BB juga printkan siap-siap gambar family-family BB dan vendor-vendor ni..tunggu dorang sign dan bagi ucapan jerrr…

Jumlah sume mukasurat ialah 100.
kertas A4 (amik opis punyer..syhhh diam2 tau)
print dan fotostat pon (amik kt opis jer..jangan bagitau sape-sape tau)

Tak tebal sangat dan taklah nipis sangat.Yang sedang-sedang ajerrr.

So harap mereka dapat menconteng buku ini yerrr dengan “ayat-ayat cinta” yang power ;)

6 comments:

Cik Azizah said...

wah best la BB..boleh tak jijah culik sikit2 utk jadikan sumber inspirasi guestbook jijah...


eh lagi satu..bb edit border,info tentang penulis tu bb guna pakai ape..microsoft word ke powerpoint? nanti print guna landskap eh..

BitsBest said...

tq CA...

bole2 amik lahhh...
utk makluman, BB guna power point ajer.buat cam biasa.
tarik2..kecikkan,besorkan..
hehehe.

yup print landskap,tapi makesure margin center tau (sbb setengah2 printer tak bape nak center yg kat tepi tu)

Cik Azizah said...

terima kasih sgt2 yang banyak membantu..jijah nak cuba DIY guestbook macam kamu ni yunk..thanks!

BitsBest said...

no problemo dear...


sharing is caring ;)

Nurul Farehah said...

Salam,
Kalau saya nak buat tempahan dekat awak boleh tak? Berapa harga ya? effa_nurul19@yahoo.com

Myfish is CoOL said...

berat kertas tu bpe ek?120 ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...