Followers

Tinggalkan Jejak Anda Di Sini ;)

Sila lah Klik!

29 August 2012

Baby Cot @ Katil Bayi




Misi mencari dan menservey baby cot sudah bermula...
Gara-gara bila terrrlihat dan terrrrnampak di rumah abang dan adik yang baru melahirkan baby yang comel..

Kata kakak ipar :
Untuk baby first takde pon takper...letak kat atas katil or kat bawah je.
Bila dah ada dua baby baru berbaloi beli sebab nak mengelakkan yang sulung tu dar membuli adiknyer..
Ye lah si sulung tengah cargas melompat-lompat dan berlari-lari..nanti takut kena adik pulak.

Hermmm betoi jugak...

Tapi bagi BB takpelah...
Tak kisah lah anak sulung ke anak ke 2 ke...tetap jugak nak beli..hahahaha
Bukan apa nanti senang BB jugak..tak takut baby tu jatuh katil kalo dah ada baby cot ni.
Yelah, baby cot ni bole guna sehingga budak berusia 2thn.
Selain itu nak mengelak semut-semut or anasir-anasir lain yang suka dekat baby ni ..

Bila servey-servey rope-ropenyer banyak jenis baby cot ni.
Ada jenis kayu dan plastik. Masing-masing ada pro dan kontranyer.
Yang plastik tu bole buka-buka..Nak bawak balik kampung or mana-mana pon senang.Tapi nampak macam tak kukuh jer..
Yang kayu tu tersangat lah kukuh tapi cuma takleh dibawa kemana-mana pulok.Berat pon berat.

Ada pelbagai size untuk baby cot ni..
dari size 24x48  sehingga 28x52 dan of course lah rega pon memang berbeza-beza.
Ada murah dan ada mahal mengikut kualiti.
Kebanyakkan rega antara rm200++ sehingga rm1000++

Buat masa ni BB servey online dulu.Belom pergi on site lagi...bole gitu?
Antara yang BB dok jengah-jengah ialah web-web yang jual baby cot ni :

  1. My Dear
  2. Littlewhiz 
  3. Twinsbaby
  4. Babieskingdom 

Mai ai rega depa...telan air liur BB :D
Tapi dengar kata My Dear  tu selalu buat warehouse sale.Memang murah giler....
So BB tengah menunggu kedatangan sale mereka.

BB lebih minat yang kayu kaler putih
Dah ada yang terbekanan>Contohnyer camni






 
sumber :google



Yang plastik tu contohnyer camni.




 sumber :google



Ketinggian tilam baby cot ni boleh diselaraskan.
Dalam pada masa yang sama boleh buat tempat playpen


Hermmm...
Tengah dok pikir-pikir ni..
Ni Baru katil baby...blom barang-barang lain lagi :(


Ada sape-sape tau info kat mana jual katil baby yang murah??




7 comments:

izfanora said...

teruja jugak ! tetiba terasa teringin sangat nk baby.. doakan saya juga..

cikceriacorner said...

salam bits..

selamat hari raya..maaf zahir dan batin..

cantiknye katil bb tu..

BitsBest said...

@izfanora
insyallah awak pon nanti coming soon tu...
usaha chayok2...hehehe

@ccc
wslm ccc...
slmt ari raye juge..
aritu blk melka plan nk g raye rmh ccc tp xsempat ler..
katil ni br servey2 dulu..entah bole dpt or tidak :D

Cikgu Ma said...

ooo..mom to be yea..tahniah...

Farra Mashudy said...

boleh order online takk :-)

BitsBest said...

farra..
yg my dear tu boleh..
tp kalo g time sales lagi murah tau dan bleh nengok sendiri..
bary je lepas salenya..but don wori dorg buat 3x setahun

klik jer

http://www.mydear.com.my/index.php?route=common/home

QasehSuci said...

Playpen vs baby cot...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...