Followers

Tinggalkan Jejak Anda Di Sini ;)

Sila lah Klik!

03 October 2011

DIY~ Paper Beg

Ingat lagi tugas-tugas khas yang diberi oleh Yong BB dalam persiapan kawen nya itu? 
Klik SINI.

Setelah Yong BB berpueh hati dengan hasil kerja BB yang tak seberapa tu, (ingatkan nak dapat upah) tapi rope-ropenyer dapat tugas-tugas khas yang lain plak.

Disuruhnyer BB settlekan cenderahati pulok untuk di beri pada orang-orang tahlil.
Macam biasa ayat pertama yang dikeluarkan ialah :
  • YANG MURAH-MURAH tapi best...
  • YANG CANTEK tapi tak mahal...
  • YANG SESUAI jangan meraban...
  • YANG...YANG..bla..bla..bla..
Hermmmmmmmmm....ini macam orang pon ada ka??? 
Naseb baek kakak BB,kalo takkkkk...dah lama dah... :)



So BB buat cara BB lah yer...
setelah dok servey-servey blog B2B yang dulu-dulu.
BB decide nak buat paper beg jenis ini lah...
memang SESUAIIIIII sangat dengan tema Yong BB tu



MURAH+JIMAT+CANTEK+LIMIT BUDGET (Kalo Boleee.....)


Yaaa mari kita nengok bahan-bahannyer.Apakah itu :

Paper Beg ni rega :RM5.00 (Ada 100 keping)
 
Masukkan barang-barang gift tu,kemudian lipat dua bahagian atasnya.
Bila dah lipat bleh la buat 2 lobang.

(Dalam Beg ini ada surah Yasin (RM 0.80) + Kopiah (RM1.90) +Tasbih)
Sumber: Mydin Jalan Tar 


 
Masukkan tali riben tu kiri dan kanan lobang.Jangan lupa ikat simpul mati supaya tali tu tak bergerak-gerak dan kepanjangan tali tu sama ajer antara satu sama lain. 
Kalo korang nak buat ada pemegang lebihkan sket tali kat tengah tu.
BB suka ada pemegang sebab senang nanti orang nak bawa.
 
Pastu buat riben kat tali riben yang lain dan tampal kan ajer kat tengah-tengah tu...
Tadaaaaa...dah siap.
 
Ini dibahagian belakang paper beg.
BB nampak macam kosong jer.So BB tampal kertas sticker buat macam Tag TQ ler.. 
(Blom sempat nulis Tag TQ lagi kat atas tu! )



Mesti korang tertanya-tanya kan nak beli punch tu kat mana..Punch tu BB beli kat TESCO (pergi kat bahagian alat tulis tu). Sebenarnya banyak corak pilihan..ada dekat 30jenis.(Nak guna gunting Zig Zag tu pon boleeee ajer)
Rega : RM dalam 9.90

So Yong, ko jangan cakap banyak eh.Terima ajer pemberian yang sangat iklassss dari BB ni! Kalau banyak bunyi, BB amik balik. (Standby untuk majlis BB nanti.hehehee)

*** Lengoh tangan dok punch sana sini...sedikit jakun bila bole punch sendiri.Ayakkkss!

4 comments:

gadisBunga said...

cool. kretip! ai suker yu!

BitsBest said...

tq GB..ai pon suker yu...muahahaha

Anonymous said...

canteknye paper bag tu bile da letak ribben.. kreatifnye, mane nak beli paper bag tu ye?

BitsBest said...

aritu BB terbeli kat kedai yang jual polisterin tu..kat area kamunting.tapi kalo tak silap BB,kat chowkit pon ade.cari je kedai plastik..mesti jumpa.

selain tu,kedai runcit/pasaraya pon ade.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...