Followers

Tinggalkan Jejak Anda Di Sini ;)

Sila lah Klik!

05 June 2012

First Checkup!... Mengandungkah??


Hermmm
Nak cerita satu kisah tentang BB.
Sejak dua mejak ni badan BB tak bapa nak sehat.Rasa letih dan tak bermaya.
Lepas tu asik sakit macam orang nak period but untill now still tak period-period jugak.
Alih-alih satu hari tu BB terrrrrbaca blog alam hamil
Pastu senyum sorang-sorang sebab semua tanda tu ada dekat BB.

Dengan hati yang berbunga-bunga maka selepas dari baca blog itu,
dengan gagah perkosa..eh perkasa pergi lah BB ke guardian beli pregnancy test.
Lagi bertambah lebor senyumannya bila hasil result menanda yang BB positif pregnan.
Ada 2 line merah...Terkagum kejap!
Seronoknyerrrrrr...

Of course orang pertama yang BB nak bagitau ialah my darling..kehkehkeh
Sanggup tunggu dia balik keja semata-mata nak buat-buat muka gumbira...

2,3 hari selepas kejadian gumbira itu..

BB pergi jumpa doktor untuk buat scan...
Selepas disoal selidik dan dari pengiraan  doktor...doktor pon mengatakan dah ada tanda-tanda pregnan.
Tapi yang sedehnyer...
Bila scan, adohaiii tak nampak apa-apa pon lagi tanda dalam perot BB ni.
Tapi Perot besar macam dah pregnan 2,3 bulan..kompius-kompius..lemakkah ituuuu??hahahaaa
Lama jugak doktor tu scan.


Balik dengan penuh kekecewaan.
Ingatkan dah boleh tengok tanda bakal kehadiran orang baru dalam perut..
My darling senyum ajer.Takpelah katanya..masih baru lagi. ~itulah suamiku..cool ajer!

 Tapi badan BB pon memang sakit macam orang pregnan..memang tak selesa!



So sekarang BB kompius..

Pregnan kah akuuuu???




7 comments:

cikceriacorner said...

salam bits..

tahniah..org kate once bile ada line merah 2..tu tanda pregnant..kalo doc scan xde..xpe coz tu terlalu awal n bits kene tunggu lg utk beberapa minggu...insyaallah..dulu kite pon sama cek ada 2line n bile cek doc kate xde ape2 tp mcm rahim bengkak..n tunggu beberapa minggu..pregnant..ape2 pon jaga diri baik2..jaga angkat berat2 tau n jaga pemakanan..miss u..:)

BitsBest said...

salam ccc

tq2..

oh ye ke...tapi selagi masih tak dapat comfirmation dari doc macam tak bape nak best jugaklah kan..

apapon tahniah jugak kt ccc..
dah bape bulan dan due nyer bila?

u pon take care okeh ! ;)

nora saniey said...

wahhh hope der rezeki akk yer..amin..

Nn said...

so how skrg? neves tak kak?

cikceriacorner said...

bits..

kita da 7bln..due 12.9..insyaallah..ape2 pon take cre ye

cikceriacorner said...

bits..salam..da cek ke blum?kita da 7 bln lebih..dijangka due insyaallah 12.9 ni..insyaallah..hehe

anaztasias nora aira said...

nora byk kali terasa cam tu tapi xde rezeki lagi.. nanti awk cek la lagi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...