Followers

Tinggalkan Jejak Anda Di Sini ;)

Sila lah Klik!

11 September 2012

Misi Pertama Memborong Barang Baby




 Pejam celik pejam celik tak sangka dah masuk 5 bulan BB mengandung.
Bila BB dan suami tersedar baru kami sedikit kelam kabut.
Satu barang baby pon tak beli lagi
Mau nyer terberanak time 7 bulan tak ke haru nanti.
Haiii la....

So kami sepakat nak beli siket-siket start bulan ni.
Siket-siket pon dekat beratus jugak...
aduhhhai 
itu baru rasa-rasanyer 10% dari  barang yang sepatutnyer wajib ada.




 Oleh sebab BB dan suami tak tau lagi pompuan ka laki ka,
kami sepakat beli baju macam-macam kaler selain merah jambu dan biru.
Kira nanti kalo baby keluar tak kisah jantina apa, dia boleh pakai baju-baju ni.

tapi
mak BB pesan

beli banyakkkkk kaler putih yer!

motifnyer :? 
entah BB pon tak tau
maybe putih ni senang nak nampak kot kalo-kalo ada semut ke :D
Selain melambangkan yang bayi yang baru lahir itu suci murni seputih kain kot.




Ni pon main ambil je.
Cer kalo tengok dari segi kaler, rasa-rasa korang barang ni lebih berpihak pada sapa?
Laki ka pompuan ka?
hahahahaa



ok untuk barang-barang ni reganya ialah :

Pureen Napkin 10 helai : rm26.90
Pureen Tuala (2helai) : rm16.00
Stokin Kaki : rm 3.90
Topi : rm3.90
Set Topi dan Sarung Tangan : rm 5.90
Pureen Stretch Mark  Lotion: rm 28.90
Baju Baby : dari rm7.90 sehingga rm20.00 sepasang



Semua ni BB cari dekat Mydin USJ tu.
Murah siket
:)


BB dah tengok dan servey-servey dekat JJ
Barang yang jenama sama tapi sediket mahal.
Sebab atas nama shopping mall tu kot.
Sebab tu berbeza


So keputusan di tangan anda!








misi ke 2...to be continued!




4 comments:

Nn said...

SELAMAT MEMBORONG!!

my pillow talk said...

hi m2b!hehe.

kita pun x stat2 lg beli brg baby. hehe. tkt gak kan tekeluar time ni, ni dh 7 bulan dh. ni. hehe

kite follow awak. :)

BitsBest said...

@Nn
hehehhe...jom borong skali :)

@my pillow talk
hai wak...
tu lah kena get ready dr srang...
thanks..
i follow awak jugeee :)

my pillow talk said...

hehe. at least awak dh banyak beli baju baby. kite br 2-3 pasang. mommy punye keperluan lg la. haish. tetibe je cuak ni. hehe

salam kenal. ngeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...