Followers

Tinggalkan Jejak Anda Di Sini ;)

Sila lah Klik!

27 September 2011

Kedai Emas Paling Murah Di Abad ini !!

Mula-mula dapat tau kedai ni dari adik..ceriteranyer biasa-biasa jer cakap kedai emas ni banyak pilihan (makne nyer,macam-macam corak yang berkenan dan tidak berkenan ada dijual disini) Tak macam kedai emas yang lenlain.tak banyak pilihan.~sebab BB dah masuk kuar masuk kuar kedai emas area KL,Melaka dan Taiping tapi sumernya takde yang berkenan dihatiku...

Alkisahnya dulu BB dah pernah pergi dengan en tunang mencari sesuatu untuk dibuat ketika hendak membatalkan air sembahyang nanti.
Datang-datang je...mak datukkkk ramainyer orang.
Ingatkan ada pesta apa ke dia buat.Tapi bila dah sembang-sembang dengan salah sorang makcik kat situ katanya memang biasa keadaan macam ni  
(betoi ke makcik ni?ke saje-saje nak panaskan BB sebab mana tau kan makcik tu dia ada share partner dengan kedai tu ke.Percaya atau tidak??ermm....) Gilakkk ko!

Baru-baru ni BB datang sekali lagi dengan adik,anak buah dan emak BB ( sajer adik BB tu dah terlebih duit katanyer,so dia nak menghabiskan duit itu di kedai emas~ ko ni pon sorang lagi gilak..kasi duit itu sama aku pon lagi bagussss!!!) BB pon pergi lah,time bulan-buan posa dulu dan sekali lagi BB terkejut berokkk....nak tau kenapa? jom kita tengok.......


Ko tengok....selak orang baru nampak barang kemas!!! kedai emas lain ada ke macam ni??giler betoi ..BB ingat aritu jer ramai, ni nak raya lagi ramaiiii.
(makcikkk: BB sudah  percayakan kata-kata anda itu)

Tak cukup kat dalam,kita tengok kat luar...mak aiii sampai dah terkeluar-terkeluar orang yang kat dalam tu.Maka terbukti lah sememe nyer kata mu itu wahai makcik benar belaka tiada yang benar melainkan benar belaka.

Hampir 2 jam BB kat sana dengan mereka ( BB tak beli aper pon tapi terpaksa meneman si adik tu) Orang tak pernah putus-putus macam jual goreng pisang panas plak.

Korang tengok lah anak buah BB ni sampai dok kat siar kaki selamba jer dia makan time bulan-bulan posa ni. Naseb baik ko budak kecik. Kalau tak makcik dah sekeh kepala ko.hehehe. Mama dia dah tak hengat dah dekat anak dia sorang ni kerana kelekaan dan keasyikan  memilih barang kemas.Cian budak busuk ni.Buat hal sendiri ajer.Seb baek makcik ader kan..kan..kan.


Apa yang BB perhatikan,
  1. Dah ler rega barang murah (kalau tak silap BB, time BB pergi aritu rega emas kat kedai tu ialah =RM145/gram , kalu  kat KL rega R=167/gram) mak aiii betapa save nyer...
  2. Macam mula-mula cakap tadi,bapak banyak giler barang kemasnyer.Macam-macam design dan pattern.Dari tradisional hingga lah moden. Atas rak,dalam dulang,atas meja,dalam tuppaware..juling biji mata nengok barang emas berlonggok-longgok macam kertas A4 kat dalam kedai tu.(kalo taknak yang besar~takut budget tak cukup,jangan risau pattern sama yang kecik sudah sedia menanti untuk anda.Ya pilih-pilih jangan tak pilih.Pasti ada!!)
  3. Layanan dari kakitangannyer teramatlah mesra alam sangat2..Dibuatnyer kita macam dah kenal bertahun-tahun.Tak kira lah awek cun ke yang beli,apatah lagi makcik-makcik yang dah berkoyan-koyan emasnyer, layanannyer adalah sama. Good job!
  4. Pastu apa yang BB perasan ialah, kalo kita nak tengok banyak barang sekaligus pon takde masalah.(kejap nak tengok yang itu,kejap nak tengok yang ini) ~ maksud BB ialah kalo kat kedai emas lain,dia akan keluar satu-satu barang dan masuk balik satu-satu lepas kita dah bagi balik barang yang kita tengok tu,kiranya satu-satu lah urusannyer..
  5. No guard (pengawal keselamatan) on duty!! waduh2,punyer lah power ini kedai.Gamaknyer perompak pon takut nak rompak sebab terlalu ramai orang.Silap-silap kang nak rompak,kena tangkap plak.Ngeee..
  6. Pelbagai orang dari pelbagai pelosok bumi datang,dan of course lah akan kedengaran pelbagai pelat dan bahasa di kedai ini.Kita kan 1 Malaysia..hehehee

Soryy lah BB tak dapat nak amik gambar-gambar barang kemas tu..terlalu ramai orang.Takkan semata-mata nak amik gambar tapi tak beli buat malu BB jer.hehehe.
Lagi satu ada banyak CCTV.Takut nanti BB dilihat sebagai seorang suspek plak kalau berlaku kecurian nanti. Terpampang muka BB dalam CCTV tu nanti asik dok amik gambar sekitar kedai..Ya Ampunnnnn

 Akhir nyer selepas penat tawar -menawar  adik BB tu, dia dapat ler diskaun.Kalau ikotkan total rega sume ialah RM5000++ tapi dia dapat RM4000++. 
Gilak ko dapat tawar banyak nyer!!!
Huhuhu kenapa lah time BB aritu tak reti tawar gila-gila macam ni...takpe-takpe next time kalo BB datang lagi,kompom BB bawak ko.(Ada peluang ke lagi nak datang??)

Ok sape-sape yang ingin menjadi gilak jugak,sila lah berkunjung ke kedai emas ni.Terletak betul-betul dihadapan stesen bas Parit Buntar,Perak...tak susah po nak cari tau.
(Jangan jadi macam BB sudah,orang cakap kedai ni dekat Parit Buntar tapi BB pi cari dekat Bagan Serai. Memang lah sampai tahun depan pon tak jumpa!!)


*** Itulah orang pompuan...kalo pasal emas,anak g mana pon dia dah tak henggat!!


20 comments:

Wanie Zaini said...

ni dkat dpn bus stand kamunting 2 ke?? sori..sy dok png..so x tau sgt tmpt2 kt tpg ni =)

Wanie Zaini said...

salam nk tny..bus stand kamunting sma ke ngan bus stand parit buntar..coz sy pnah tgk dpn bus stand kamunting de satu kdai mas..tp lupa la..sori tny..sy dok png..so xtau dgt la tmpt area2 tpg ni..hehe =)

BitsBest said...

wanie...

yang ni bustand parit buntar...

yang dekat bustand kamunting tu pon ada jugak.tapi agak mahal.

berbeza harganya.tak dapat rega murah yang macam dekat parit buntar ni..

wanie dok penang dekat lah tu...hehehe

Anonymous said...

Try tgk kat SMS Deen kat Masjid India, KL. Kat situ pun orang ramai giler. Kawan satu pun office bgtau tempat ni. Bulan 6 ni ingat nak singgah kedai ni lah survey. Harga kalu boleh juling mata, nak beli untuk raya lah. :)

Mohamad Hanif Said said...

dekat dgn kampung I...dah byk kali pegi situ...kadang2 teman mak...baru2 ni beli cincin tunang utk adik...mmg mcm tu la hari2...org berpusu...pekerja dia pun tegur kita mcm dah kamcing sgt...semua org kelantan...deret tu ade satu lagi kedai emas...tap lengang...pastu selalu kena rompak lak tu...

Cendana Kasih said...

ooo...ada lagi kedai murah yer.. dulu beli mas murah kat selama perak,tp bila p ar rahnu, dia kata bukan ori 916, harga susut banyak..so boleh pakai jer la

Wanie Zaini said...

Serius sgt murah..br g bli td..br rm133.80/g..kt kl smlm tgk smpi 175/g..smpi2 tkjut tgk suasana kt kdai 2..rmai gler..pekerja die pn sgt pramah..overall sgt bpuas ati!

Wanie Zaini said...

Td usaha gak g cari kdai ni..bsesat2..tp bila smpi2 tny hrga mas which is rm133.80/g..trus xingt pnat sesat2 td..haha..mula2 smpi tkjut gler tgk keadaan kdai 2..sgt3 rmai..1st time tgk kdai mas g2..pekerja die plak sgt pramah..overall..sgt3 puas ati!

Wanie Zaini said...

Serius sgt murah..br g bli td..br rm133.80/g..kt kl smlm tgk smpi 175/g..smpi2 tkjut tgk suasana kt kdai 2..rmai gler..pekerja die pn sgt pramah..overall sgt bpuas ati!

BitsBest said...

wahhh...
dr penang semata2 g sini nak beli emas yer wak?
hehehe...hebatttt sungguh.
tapi murah kan...kan..kan

Wanie Zaini said...

actually sy dr shah alam..juz blaja je kt png..time midsem ari 2 usha2 hrga dkt shah alam n kl..mhal..then otw nk blk png..pe lg..sggh la parit buntar jap..hehe..

p/s:xcited punyer psal smpi 3 kali post komen..haha =p

BitsBest said...

hahaha...
takper2...sy memahami nyer!
mmg excited...
well perempuan dgn brg kemas mmg tak dapat dipisahkan lagi :D

Anonymous said...

Confirm murah punya..saya dah banyak kali beli barang kemas kat situ..ada cawangannya di bagan serai (sebelah masjid) n kamunting (sederet dgn Jabatan pendaftaran)..

Anonymous said...

sama ke hrganye

M Fakhrullah Ramli said...

Same jer . . Jom semua p beli untuk raya .

M Fakhrullah Ramli said...

Depa semua adik beradik . .

Didie Kamila said...

Wah..4 tahun lebih dduk Parit Buntar tak tau pun kwujudan kedai ni..

redzuan said...

sya rase baik g jln tar...pon sgt murah...

Roxette Shofian said...

i love kedai emas seri idaman!! dapat duit mengasuh ja saya kumpul 2,3 bulan mesti ajak somi saya pi kedai emas seri idaman.. mmg rajin bg diskaun tambah kalo kita buat2 ayat syahdu sikit cth akak kumpul duit ngasuh ni abeee.. kekkekeke.. dia bagi la diskaun byk sikit.

Roxette Shofian said...

seri idaman is da best!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...