Followers

Tinggalkan Jejak Anda Di Sini ;)

Sila lah Klik!

27 November 2012

Hiasan Toiletries Hotel


Korang pernah kan menginap @ duduk kat mana-mana hotel?
Kan setiap hotel tu mesti ada toiletries dia dalam bilik air.

Apa itu Toiletries?
Ala botol kecil yang isi sabun, shampo atau conditioner tuuuuu..

Lain hotel lain plak botolnya,
macam-macam design dan bentuk.

Korang rasa comel tak botol-botol kecil tu?
Bagi BB kalo setiap kali check in hotel,menda pertama yang BB cari ialah botol-botol ini.

Tak sabun badan pon takpe, janji botol ni simpan dulu.

Busukkkkk punyer orang daa!
kehkehkeh.

 Nak tau BB buat apa dengan menda alah ni?

Jommmm
Tengok koleksi-koleksi peribadi BB


Antara koleksi yang sempat BB pungut masa duduk kat hotel-hotel 
dalam  malaysia dan luar malaysia.


Bila dah susun banyak-banyak camni memang comel.
Dah la botol tu sememangnyer comel.. 
ni bertambah-tambah lagi lah kecomelannyer bila dah banyak-banyak.


See
macam-macam design dan bentuk botol yang kreatif.


Ni antara koleksi luar negara.
Hotel Hard Rock Pattaya Thailand 
Hotel dekat Jakarta dan China


 Bukan setakat yang dalam bilik air hotel jer
botol-botol kecil cam perfume comel dan botel jem pon menjadi koleksi BB.




BB letakkan toiletries ni sebelah pintu bilik air.
Dulu rumah lama, BB letak dalam bilik air.

~Menjadi penghias dinding yang kosong secara tak rasmi.~



Ada sorang staff BB pernah datang rumah dan bila dia tengok BB buat camni,
dia minat sungguh nak buat jugak.
katanya dia pon ada jugak simpan dan collect toiletries dari hotel-hotel.

So secara tak sengaja,
Idea hiasan dari kita itu menjadi sumber inspirasi kepada orang lain.

Rasa seronok juga bila apa yang kita buat tu diminati dan dihargai juga oleh orang lain.





5 comments:

izfanora said...

pergh, xpernah terfikir pun nak wat gini.. huhu..

Rinah said...

kreatifnya bb.. sapa sangka toiletries macam tue kecil pun boleh jadi perhisan juga ;)

BitsBest said...

@izfanora & @rinah


hehehe...

sesaje je tu...
comel sgt tgk botol2 kecik ni..
nak buang syg, tu yg timbul idea nih.

.:cEmmAh:. said...

Suke tengok rumah tuh...dah lame cari tapi tak jumpa pun..

BitsBest said...

@cemmah

rumah tu BB beli dekat kedai2 jual barang hiasan dkt dataran sungai perak..kalo tak silap kaler putih pon ado :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...