Followers

Tinggalkan Jejak Anda Di Sini ;)

Sila lah Klik!

26 November 2012

Dapur Kecil BB


Dapur orang takde anak memang agak kemas siket.
Cer tengok nanti bila dah ada anak sorang.
Semua barang nak letak kat atas supaya senang nak amik.
Bekas susu, bekas air panas, bekas itu, bekas ini, bagainyer

Dapur BB, kitorang renovate ikut budget kecik aje.
Maklumlah masa buat dapur ni blom kawen lagi.
Time tu la simpan duit nak kawen, time tu la simpan duit nak renovate rumah.

Jenuh dok kurang budget yang sana sini..
Kurang yang sana, kena tambah siket yang sini.

Eeehhh tak boleh
Yang sini kena tambah yang sana pon kena tambah jugak.
Pening jugak mula-mula.

Seb baek kawan BB keja kedai buat kitchen cabinet ni.
Alaaaa pengapit BB tuuuuu...si Ida yang comel tu

Sembang terus terang aje dengan dia,
 cakap memang BB nak rega yang murah tapi nak yang cantek.
Boleh Gitu??

Sebabnyer nak guna juga duit nak kawen nanti.


So bila dah bincang dan pilih meterial.
Design pon dah bagi dan BB rasa ok aje.
Harga pon lebih kurang dalam kemampuan BB.
Terus set aje dengan dia.
Kira jadikkk la tu.

Kan senang ada kengkawan camni.
Time ni la nak 'mempergunakan' kengkawan.

~Ambil kesempatan~
hehehehe










Dapur BB ni kecik ajer.
Standard rumah teres setingkat.
Buat masa ni, ini dulu yang termampu buat.


Nanti BB akan share kan proses-proses BB buat kabinet dapur ni yer.
 Dari Zero ke Hero
kehkehkeh


Dari segi bagainyer:
  1.  Design
  2. Kos
  3. Material 
  4. Aksesori
  5. Masa 

Insyaallah





Bila dapur cantek dan kemas baru ada semangat nak masak!
Tak caya?
Cer tanya husband BB.
Tiap-tiap ari wooo BB masak
:D



6 comments:

izfanora said...

even simple, tp sgt nice.. :)

gadisBunga™ said...

kecik comel but so so niceeee!

Rinah said...

cantik gak biarpun simple je design..

eila fazdli said...

ermm takpe la kecik janji cantik n kemas... br la bersemangat skit nk masak...lalalla

nananuha said...

salam sis, nak tanya untuk hood tu u guna hose ducting atau just guna charchoal filter je...tq

BitsBest said...

@nananuha

wslm dear..
hood jenama rubine ni BB beli jenis hose ducting..
senang nak maintain kan
(bekas myk tu..just basuh jer nanti.)
tak perlu nak tukar span yg kat dalam..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...