Followers

Tinggalkan Jejak Anda Di Sini ;)

Sila lah Klik!

16 April 2012

Tutorial Cara buat Bunga Tangan


Seperti yang dijanjikan oleh BB

Bagaimana hendak membuat bunga tangan yang BB gunakan pada majlis persandingan BB



Nah amik kauuuuu
:D


 

Susun bunga rapat-rapat.
Keliling bunga ikut putaran jam.Mix kan bunga mengikut warna disukai.
Kalau boleh pilih bunga yang kembang.[bukan bunga yang masih kudup]
Ianya adalah kerana dapat mengurangkan penggunaan bunga yang banyak
dan bunga yang kembang semestinya nampak cantek!

Kemudian,
~ Makesure lilit batang bunga guna gam tape tu. [Buat dalam 5 atau 7 batang dulu]
Ini adalah kerana, bagi mengelakkan kedudukan bunga tak lari bila dah banyak-banyak tu.

Ulangi langkah-langkah tersebut 
sehingga kembangan bunga (jambak) menjadi besar atau mengikut size yang korang nak.




Lilit batang bunga kemas-kemas dengan tape dulu kemudian baru lilit dengan riben.



Buat riben kemudian lekatkan diatas nya.
Untuk tambah aksesori, BB letakkan kerongsang ini



Ini bahagian belakang.kan kemas tu...
selainnya memudahkan kita untuk pegang nanti




See
I luv my handmade
:)



***tetiba keronsang dekat bunga bertukar...sudah tukar ka?***



Kalo rajin lekatkan manik pearl besar kat tengah-tengah bunga.
Cer tengok bunga BB tu...ada manik besar dekat celah-celah bunga




So guys,

U all pon can do lah,

Just do it



GOOD LUCK yer!
:)









*** Memang berbaloi-baloi..


3 comments:

BitsBest said...

@dilla

ur welcome dear ;)

gadisBunga said...

mmg berbakat!

sebenarnya i prefer to DIY rather than just beli kat kedai. lagi cantik, berkualiti dan kite pun puas hati. tapi percayalah kdg2 org melayu kite ni sgt skeptik dgn bende2 DIY ni dan mula la pandang kite mcm xde bajet la ape la. gosh...

sometimes sanggup berhutang dan habiskan ribu riban kat benda yang akhirnya akan jadi sampah (maaf terkasar sikit bahasa) tapi siyesli i dont know how to change their perception.

ok la, mungkin tak payah change their perception. just do it je kan? :D

sorry eh terluah perasaan lak kat sini. hewww~

BitsBest said...

haaaaa
terkesima kejap i tau GB :D
hihihi just joking.

yup i agreed with u..

ala GB kalo kita tempah kt org, org tu dulu pon dia cuba2 DIY jugak...bila dah pandai tu yg dia buat bisnes.

cer kalo kita selalu buat DIY..
mesti terer..org yg anggap kita xde budget kompom kata kita tempah mahal-mahal tuuu...
byk sungguh duit kita kan..kan..kan..

ke situ pulok dia pikir!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...