Followers

Tinggalkan Jejak Anda Di Sini ;)

Sila lah Klik!

15 April 2012

Wiring Rumah~ Lampu Chandelier, Down Light & Kipas



Ruang Tamu harus lah cantek supaya bila balik keja hati menjadi senang...
Memandang sesuatu yang dapat menenangkan fikiran.
Biar sampai, masa coti tu rasa tak nak kuar rumah..
Nak duduk aje kat rumah kita yang cantek itu.
(Kalau tak, pantang cuti. Comfirm berjalan menghabiskan duit!)
Hehehe







Bahan asas untuk membuat pendawaian elektrik.
Lampu down light tu BB beli kat kedai area Sri Gombak.
Rega berbeda-beda yer.
Antara RM 8.90 -RM15.00
(Casing+Lampu)



Kerja-kerja wiring ni kawan suami BB yang buat.
Boleh ler dapat rega kengkawan.
Upah untuk pasang 5 kipas, 14 downlight, 2 lampu dan 1 soket hanya RM500
Murah kan?
Sebab rata-rata Bb tanya upah untuk pasang satu lampu/kipas pon RM25 keatas.Cer kira kalo dah 22 menda nak kena caj..tak dekat RM1000++
Itu belum buat wiring lagi.



Candilier
Paling BB suker dalam banyak-banyak item.

Black Fan

 
Ruang Tamu
Done with 8 Down Light , 2 Black Fan and 1 Candilier


 Bila Malam
Halamakkkkk terasa macam dekat Hotel plak


Bilik Utama


 Bilik Kedua


Bilik Ketiga


Dapur




Alhamdulillah
Selesai sudah bab wiring ni.
:)







7 comments:

gadisBunga said...

siyes kelas babe!

Jue Hairul said...

Ada contact ke kwn suami tu, nk mintak quotation buat wiring di rumah sy di tasik puteri..tq -julianna-
innueclanz@gmail.com

wawa said...

Assalamualaikum... saya nak minta no phone wiring man tu... saya sedang renovate rumah skrg.. tima kacih ye

wawa said...

Opss... tolong bagi nombor contact wireman tu kat wahiza8@gmail.com. tq.

akugiloos said...

Ada contact ke wiremen, nk mintak quotation buat wiring di rumah sy
kalau ada boleh emelkan kat emel saya aazroy15101@yahoo.com

najihah sahami said...

gerammm tgk umah bb. huhu/ kat sini tak bleh nak pakai kaler gelap2, sebab debu banyak. dekat ngan kilang kelapa sawit kan. huhuu.

BlossomBatik said...

Salam,
Ada tak contact wiring tu? Saya nk buat wiring rumah saya. TQ
blossombatik@yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...