Followers

Tinggalkan Jejak Anda Di Sini ;)

Sila lah Klik!

16 October 2012

Hiasan Ruang Tamu Rumah BB




 Alhamdulillah

Setakat ini dekor ruang tamu rumah BB rasanya dah cukup lengkap


Semuanya berkat kerja keras BB dan suami.
Walaupon tak sehebat dan secantek dekor rumah-rumah orang, 
tapi hasil tangan BB dan suami sendiri dalam mendekor rumah sendiri amat berbaloi-baloi 
:)
Pueh hati beb!

Tak perlu keluar modal banyak.
Yang penting tahu bagaimana nak hias dan mengikuti citarasa dan kemampuan.
bak kata orang-orang tua
" ukur baju di badan sendiri"





 


 

Walaupon tidak semewah rumah-rumah orang lain,
cukup lah untuk BB dan suami berteduh dari panas dan hujan di teratak kami ini  :)





Dulu-dulu kalo tengok dekor rumah orang mesti cantek kalo ada bunga segar.
BB pon nak terapkan paling tidak sebulan sekali mesti ada bunga segar kat rumah BB.
Ini salah satu terapi minda untuk BB.
Dapat tengok bunga segar dan dapat bau bunga,
  BB akan jadi tenang dan segar

  



Meja putih ni beli dekat ikea... BB jadikan meja kopi
rega rm 17.90
*terus BB sambar 2*
kalau tak rega biasa rm29.90/rm49.90 

Langsir BB beli dekat Nagoya ~RM13.90 semeter
Sofa ~RM1400 (2+3 seater)
 



Bekas lilin putih ni BB beli dekat Romantika ~RM 59.90 
Lilin dekat Jusco ~RM1.90 sebatang
Pasu Putih dekat Ikea ~ RM 2.90 satu
Bola daun hijau dekat Romantika ~RM 4.90 satu




   

Bunga Lily segar ni BB beli dekat kedai bunga petaling street
sebungkus rega rm 25.00
ada 5 tangkai
1 tangkai ada lebih kurang 5-6 kuntum

*dlm gambar cuma ada 3 tangkai sebab 2 tangkai dah bawak g opis*






Cuma ruang menuju meja makan ajer yang belom settle lagi.
Masih kosong
Insyallah dalam perancangan kami berdua.









* Pst : Rega yang BB letak tu bukan niat untuk BB menunjuk-nunjuk pon...nampak tak mewah pon!
   Cuma sekadar berkongsi maklumat jika ada yang berminat nak beli dekat mana dan harga nya :)



35 comments:

Rinah said...

cantik walaupun simple je design..nanti dok rumah sendiri baru deko macam nie gak ;)

BitsBest said...

Tq rinah...

insyallah bila awk dah ada rmh nanti dekor best2 tau...

mana tahu BB bleh jadikan inspirasi nanti ;)

gadisBunga™ said...

taknak jemput GB datang umah ke? siyes cantik BB deko umah! :)

dilla nadila said...

cantiknye rumah bb..bestnye
pandai bb decor mendecor kan.....
thumbs up!

izfanora said...

superb sgt dh nie.. mcm deco bersama eric.. cantik !

BitsBest said...

@gb

sila...sila jemput mai no...

kalo turun KL/ area sri kembangan roger2 lah kitorg :)

BitsBest said...

@dilla nadila

tq yang...
dilla pon nanti mesti cantek jugak dekor rmh sendiri tu :)

BitsBest said...

@izfanora

hahahaa...kalo dgn eric rega ratus ribu.tak mampu den..

yang ni decor ala-ala BB ajer :D

azizah :) said...

cantiknya yunk! dah macam rumah keluarga pulak..

lagipon BB n suami memang rajin dekor.. tak hairan la jijah..hehe

tapak sulaiman said...

salam nak tanya stand 4 picture 2 beli kat mana

BitsBest said...

wslm..

dear yang ni sy mtk pekerja sy buat sendiri..

tapi kalo nak tempah cer tanya dekat
http://kanvasdecofifi.blogspot.com/p/tempahan-dan-pembayaran.html

encik aman tu...

aritu dh discuss dgn dia, maybe dia boleh buatkan...ckp je nak yg mcm sy punya tu :D

princessofsahara said...

AKAK..cntiknye akak deco umah akak..boleh jd sumber inspirasi neh..nanti da kwen da duk umah sediri.nk deco umah cntik2 jugak...kreatifla akak ni..cantik

BitsBest said...

tq yang..

bole2...sila kan :D
nanti awk dekor kompom lg cantek dr BB...
dh ada rmh sendiri br best kan nk dekor camner ;)

Anonymous said...

cantiknya kak,xsbr nk ada umh sndri..blh rujuk blog akak hehe

BitsBest said...

tq dear..

insyallah bila awk ada rmh sendiri nanti,awk pon bleh buat camni.lagi hebat dr ini mungkin ;)

nazrul jalil said...

Lebar ruang tamu brap

nazrul jalil said...

Brapa lebar ruang tamu

BitsBest said...

@Nazrul..

hermm luas sebenar ruang tamu tak pernah lah pulak kira...sebab dia sekali dengan ruang makan..

tapi kalo ikut size standard yg pemaju bagi tu 20'x70' utk satu rumah..

So utk ruang sebesar dlm gambar ni..kira 10' lebar dan 20' panjang..BB agak2 ler...hehehe

KeNaNgApUtiH said...

cantik la..leh pinjam idea ni tak? sebab umah kita pun kaler grey..

KeNaNgApUtiH said...

sama tema umah kita...grey..

BitsBest said...

@kenangaputih

sila-sila...
anyway tq jadikan ia inspirasi anda ;)

BAHIYAH AMANI said...

Asslm BB

Cantik nyer rumah ni, pandai BB matching warna dengan perabot n perhiasan. Suami sy pun minat tema warna macam ni. Kalo tgok rumah asalnya tuh, mmg tak sangka akan jadi secantik ini. Boleh ganti Eric nih! :)

BitsBest said...

wslm

TQ sis..
tu lah kalo udoh minat tu mmg boleh jadinya.
asal dari dok belek2 majalah tgk rmh org..terus jadi impian nk realisasikan rmh sendiri :)
alhamdulilah termakbul..tp mmg kena dpt kerjasama dr suami.
dorang ni asal boleh jer..hehehehe

faizah said...

Slm...boleh tahu pakai cat jenama ape???nme ape colour tu sb sy bli colour klbu tp mcm lain.....tgok umh akk ni lawa lahhh...cntik sgt

faizah said...

Slm boleh tahu ape jenama cat akk pkai tu...cntik sgt..

faizah said...

Slm boleh tahu ape jenama cat akk pkai tu...cntik sgt..

Aida said...

Cantiknya rumah you.. tak jemu mata memandang... simple menarik dan cantik!

BitsBest said...

wslm

bb guna jenama Jotun
boleh refer entry ini
ada kod warna sekali
hrp membantu :)

http://bitsbest.blogspot.com/2012/02/proses-mengecat-rumah-bb-cat-finishing.html

najihah sahami said...

waa..pandainyaaa BB hias rumah. sob sob. bestnya ada bunga segar lam umah kan. tenangggg je rasa.:)

mia izzati said...

cantik juga langsir letak tinggi..saya pernah gak terpikir nak wat tinggi..tq tq..

ADHWA ZULHILIMI said...

Salam tuan dan puan

Maaf menGanggu saya Adhwa Zulhilmi, dari continental aces laminated and vinyl floor and artificial grass specialist. Jikalau berminat untuk flooring (wood), bolehlah sudi menghubungi saya untuk harga yang kompetitif dan kualiti yang tinggi mengikut bajet saudara dan saudari :) 0179865933 (laman web http://www.acesloc.com.my/contactus.html)

Terima Kasih

nadia said...

salam wbt kak,cantik rumah akak..nak Tanya meja tv beli kat mane ye?berapa harga?sekarang tgh survey2 harga tv cabinet..hehe..

BitsBest said...

Wslm dear...
Tq atas pujian.meja tv tu bb beli dkt kedai perabot area puchong aveneu...kt situ kan byk kedai perabot dn hiasan rmh..kedai dia tgh2 bgnan..sory xigt nama kedai..kalo xsilap nama bangla yg jg kedai tu nama mizan...rega bb dpt dlm rm800++.. itu pon jenuh tawar menawar sbb bb amik set blk tido sekali..

Misya (Aimi Syahirah) said...

Tq so much untuk entry ini! =)

Anonymous said...

Br nk tanya pasal bab kabinet tv,dh ada org tanya....sy suka kabinet tv mcm 2 lbh2 lg kaler hitam putih...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...