Followers

Tinggalkan Jejak Anda Di Sini ;)

Sila lah Klik!

15 October 2012

Scan 2D, 3D 4D yang murah



Tahukah anda apa itu scan 2D? 3D 4D?

Dulu yang BB tau ialah 2D scan gambar yang nampak hitam-hitam tu.
manakala 3D 4D yang nampak muka sebijik-sebijik tu macam gambar real.



scan  3D 4D

paling real nampak yang girl or boy tu...
hehehe
sooo tomey..
ishhh tak malu!


  
scan 2D


sumber : 3D 4D Scan Malaysia


Nak tahu perbezaan antara 2D dan 3D 4D??
Sila klik sini

Sebenarnya terdapat pelbagai jenis scan.
Ada yang basic dan ada yang detail scan.


BB dapat satu info klinik yang menawarkan harga yang berpatutan untuk scan 3D 4D yang murah.

Rata-rata klinik yang BB dah servey harga untuk scan 3D 4D ini semuanya rm150 keatas.

So bila dah dapat rega yang ok apa lagi, terus la BB buat appointment.
Kena buat appointment melalui online.
Buka aje web site 3D 4D Scan Malaysia
Senang..semuanya di hujung jari anda.
hehehe

Ada 3 tempat klinik yang mereka telah set kan di sekitar kl dan selangor bagi memudahkan ibu-ibu yang ingin membuat scan ini.
Antaranya ialah di Ampang, Sri Kembangan,Shah Alam

Naseb baiklah ada yang dekat dengan rumah BB.
Betoi-betoi jalan nak masuk kawasan perumahan BB.
Poliklinik An Nisa Sri Kembangan berhampiran dengan Giant Equine Park.
hehehe I likeee...

Untuk  scan 3D 4D bayaran yang dikenakan adalah rm100. 
Siap bagi cd video pergerakan baby dan gambar baby yang di print.
Yang bestnyer kalo tak nampak muka baby dorang akan buat sampai baby tu nampak dan tiada charges dikenakan.

So BB punya appointment ialah pada 18 oktober 2012
Masa yang BB pilih ialah antara 6.40 petang

 Ada sape-sape jugak ke tempat dan tarikh yang sama dengan BB?
Boleh lah kita teh tarikkk satu lepas tu..
hehehe





Hermmmm
Tak sabar ibu dan ayah nak tengok baby macam mana ropenyer..
Ikut ayah atau ibu ?
:)


Yang penting anak ibu sehat....
itu saja!





15 comments:

dilla nadila said...

bestnye bb..mesti comelsss

BitsBest said...

@dilla

tu lah xsabar nak scan ni..
yg penting sihat dan cukup sifat semuanya dilla :)

dilla nadila said...

BB, Dila nak tanye nie, kakak ipar dilla nak wat scan kat seri kembangan ni.dah wat appointment dah sume.dah confirm.Sume appointment dila yg tolong buatkan untuk dye...then nak tanye la BB,
nanti mase hari dan waktu appointment kite terus datang je eh?then nak tentukan nak wat scan ape sume mase dtg klinik tu ke?then bayaran pun kat sane eh?bukan online eh??
BB boleh email dilla kat duke281309@gmail.com

BitsBest said...

dilla

yer bila dh comfirm, dtg je klinik tu...

ckp je kita nk scan ape...
lepas scan baru byr kt klinik tu..
tak perlu byr online...

dilla nadila said...

okay..thanks BB :)

Anonymous said...

BB thx 4 info... yg bwt time scan tu Dr Laki or Perempuan eyh...

BitsBest said...

mis jezlyn yg buat...

dia bukan doc tp seorg sonografer yg arif..

sgt2 friendly..bleh bukak web yg BB bg link tu k...

ELLy said...

elly dah online appoinment. 3d4d reply email appoinment notification. lepas tu ape nk buat lagi yer?
ade kene buat comfirmation ker terus pegi klinik jer?

BitsBest said...

dorg akan antar 2,3 email lagi pd kita utk reminder...

tak perlu buat apa2..

terus je pergi klinik tu kalo comfirm nk buat scan.byr pon time lepas dh buat. ;)

Anonymous said...

Kt mana klinik tuh yer

Maria Firdz said...

femes btul klinik ni... :)

BitsBest said...

klinik tu BERHADAPAN giant equine park...dekat2 dgn sebelah kedai tayar continental

yup mmg femes..hehehe

muslimah mukminah said...

Tq..good info

http://hzhealthy2u.blogspot.com

Enna said...

salam. nak tanya scan 2d berapa ye?

Poliklinik Tanjung Perdana said...

Salam, kami di Poliklinik Tanjung Perdana dekat Tanjung Rambutan,Ipoh, Perak ada buat ultrasound 2D/3D/4D/details scan oleh doktor muslimah.
Kalau berminat boleh lawati kami di sini :

https://www.facebook.com/poliklinikkita/photos/a.490579844405567.1073741829.490467591083459/601525066644377/?type=1&theater

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...