Followers

Tinggalkan Jejak Anda Di Sini ;)

Sila lah Klik!

19 October 2012

Scan Gambar Baby BB dalam bentuk 3D 4D




Seperti yang diceritakan sebelum ini tentang
BB dah buat scan 3D 4D untuk baby BB dengan Miz Jezlyn.

Kalo  korang nak buat scan dengan harga yang murah jangan lupa buat appointment secara online dekat
atau dekat

Kalo pergi direct or walk in dekat klinik tersebut harga dia lain tau.
Agak mahal sedikit :)

Cuma RM100 untuk scan 3D 4D ini.
siap dapat gambar print out dan CD gambar-gambar dan video baby kita.

So takyah pening-pening kepala,
 just klik aje dan terus buat appointment.
Bila dah comfirm terus aje pergi  klinik tersebut seperti mana yang telah di setkan.
Kan senang citer.

Miz Jezzlyn juga sangat friendly.





Gambar baby BB
Punya lah susah nak tengok muka sebab dia pemalu sangat-sangat.
jenuh Miz Jezzlyn panggil dan gerak-gerakkan perut BB.

Ada time dia pandang ada time pulok dia tutup muka dengan tangan dan pusing kebelakang.
Aishhhh anank ibu ni, pemalu rope-ropenyer!




Bila dah asik gerakkan dia yang sedang nyenyak tido tu..
nak tau dia buat apa?
hah dia tunjuk gambar kaki ni kat kitorang.
Pastu siap tendang-tendang lagi perut ibu yer.

Hahahaaa

Tu lah sapa suruh kaco dia tengah tido.
tergelak kitorang time ni.
Seb baik dia tak tunjukkan penumbuk dekat kitorang.
:D

Hai lah anak....



Dekat setiap gambar ni ada maklumat tentang perkembangan baby.
BB nak citer pon tak lah pandai sangat.
So sape-sape yang tau short form untuk bacaan diatas tu boleh la share-share yer!




Setiap perkembangan baby akan disukat.
Antaranya ialah saiz kepala, saiz kaki,saiz tangan, saiz badan baby.


Kalo tak silap BB ni kadar denyutan jantung baby
Julat antara 140 bpm hingga 160 bpm adalah normal katanya.





Bila semua saiz baby telah disukat, dia akan keluar dalam bentuk graf.
Yang hijau tu ialah perkembangan saiz baby BB.
Kiranya dalam graf lagi lah.
Tak kecil sangat dan tak terlebih besar sangat.
Just elok untuk perkembangan baby yang normal.

Alhamdulilah







Cer tengok video baby BB ni
punya lah malu
paling comel bila dia tak mau tengok camera 
siap silang tangan tu takmau bagi tunjuk muka.




Oh ya,
Jantina baby BB...
Its a girl!



Oh patutlah malu-malu yer..
macam ibunyer jugak
kehkehkeh






*** Tanpa BB sedar.... Menitis air mata BB tengok baby ni gerak-gerak time scan aritu.
       Subhanallah.... tak terkata perasaan seorang ibu :)


4 comments:

eila fazdli said...

best nyer.... xsabar nk mcm tu jgk...hehehehe...

hye salam perkenalan....

http://laracintahatiku.blogspot.com/

gadisBunga™ said...

pemalu betul dia...bagus tuh. ;D

azizah :) said...

seronoknya... jeles tgk org preggy! jijah je takde rezeki lagi..huhuhu


nampak jeles kan 3D ni.. berbaloi sgt dengahn harga sebab ni lah kenangan kita..


doakan jijah pregnnat jugak yer..

DiilaNordin said...

tahniah dah pregnant... hehe lama tak melawat so tak tau...

kita pnya sonographer org yg sama lar. ms jezz tu hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...