Followers

Tinggalkan Jejak Anda Di Sini ;)

Sila lah Klik!

06 December 2012

Set Meja Makan Putih

Yeayyyy

Alhamdulillah 
 Lengkap sudah senarai perabot wajib beli BB.
Lepas ni tak perlu dah nak pikir apa yang tak lengkap.
Tak perlu dah nak ikat perut lagi.
Hahahaha

At least kalo tetamu datang boleh la duduk kat atas set kerusi meja ni...
bukan lagi kat bawah atas tikar macam aritu.
Sian plak kat dorang terpaksa makan kat bawah..memang tak bape nak selesa.


Sebelum baby BB kuar, 
kitorang nak pastikan semuanya lengkap.

Bukan apa,
nanti bila baby dah ada, barang-barang haruslah di utamakan kepada anakanda tercinta.

Kalo tak beli sekarang, nanti berkira-kira plak nak beli.
Ye lah yang mana harus didahulukan..anak ke perabot ke?

Jawapan mesti lah kat anak kan? 
So memang comfirm lah tak jadi nak beli.

Kalo orang banyak duit tu lain citer lah.
Anytime...bayar aje.

So planning sangat-sangat penting yer.



Putih jua yang tetap menjadi pojaaaaan hati ku
:)
Senyum sampai ke telinga yer!



 
 Meja makan ni BB beli dekat Valencia dekat-dekat area rumah BB.
Kalo sape-sape tau, kedai ni depan Pasar Borong Selangor, Sri Kembangan.

Rega asal ialah RM 2400++
Tengah promosi katanyer rega jadi  RM1388.00

 BB memang berkenan dengan kaler putih
Kena plak dengan tema moden BB.
Rega pon bleh tahan sebab budget untuk meja makan BB bawah RM1500

Accually time display kat kedai tu, 
meja kaca dia kaler hitam dan kerusi memang kaler putih ni.
Kombinasi hitam putih memang cun ler.
 
Tapi kita bleh request nak meja kaca kaler putih. 
Takde masalah.Memang dorang buat 2 jenis kaler pon.
BB takmau kaler hitam sebab dah tau dah memang cepat berhabuk.
*learn from experience*
kehkehkeh


So apa lagi rembat aje lah.
Malas dah nak pikir-pikir dan servey merata-rata tempat memandang kan perot pon dah semakin memboyot.

Kehkehkeh.

Suami BB berkenan plak dengan coffe table yang comel.
Design dia pon ngam dengan rak tv BB.
Terus je rembat 2 barang ni. 
Tapi blom sampai sebab takde stok lagi.Kena la tunggu.


Ni tak sabar-sabar nak tunggu kehadiran meja kopi yang kiut miut tu sampai.






*Sebenarnya ada yang lebih menarik perhatian BB. Yang kusi dia ada lekuk bonjol kat atas dan ada  diamond-diamond tu..
 Reganya mak aiii...2,3 bulan gaji BB...
 Tapi bak kata orang, ukur baju di badan sendiri bukan dibadan orang!



5 comments:

NURUN said...

kite beli set meja di ikea. putih juga. heeeeee...

cik fadh said...

cantiknyer !! adoreee jugak dgn meja makan putih gebuuu mcm nih...

salam perkenalan ;)

BitsBest said...

@ nurin

wah kita sama minat!



@ Cik fadh

salam perkenalan jua

orked violet said...

cantik La!

nnti kLW beLi umah Lagik 1 nk beLi perabot kaLer pth puLak La.

wah2..mcm murah je umah kan..and mcm murah jek perabot maen suke2 nk beLI! hahaha

tp cantek La..aa..nk mkn pon sayang.psni spe mkn tumpah mesti sound "aipppp"
hahahaha.asaLkan boLeh..

❤Kamsiah❤ said...

cantik....tp kena rajin bersihkan sbb cepat nammpak kekotoran..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...