Followers

Tinggalkan Jejak Anda Di Sini ;)

Sila lah Klik!

04 December 2012

Buaian Baby BB


Hermm lagi sebulan lebih aje baby BB akan kuar.
So sedar tak sedar banyak menda lagi BB tak prepare.

Barang memang dah banyak beli tapi dok dalam kotak aje.
Semuanya kena lah dibersihkan dahulu sebelum orang yang baru nak rasmi.
Maklumlah kulit baby ni memang sensitif.

So dengan semangat yang berkobar-kobar,
BB dan suami siap-siap dah pasang buaian koooo..
hahahaha
Baby tak kuar lagi tapi buaian dah sedia menantimu wahai si anak
:)

Ada orang cakap jangan ajar baby tido dalam buaian.
Nanti susah nak pergi mana-mana dia nak buaian jer.

Memandangkan BB ada beberapa pengalaman hasil dari pemerhatian anak adik/abang,
buaian ni merupakan salah satu cara  nak bagi baby tido lama.

Secara tak langsung banyak kerja yang kita boleh buat berbanding
dengan tido tanpa hayunan kerana baby akan kerap terjaga.
Terpulanglah kepada anda nak pilih yang mana satu.
Yang penting ianya memudahkan diri BB





Buaian ni BB beli time My Dear Warehouse Sale dulu.
Kisahnya ada di SINI

Dekat kotaknya dah siap-siap bagitau camner nak pasang.

So easy okeh!



Step 1


Step 2


Step 3


 Step 4



Tadaaaaa
 Dah siap!



Mesti korang tertanya-tanya tali putih apa tu kan?
 So am I

Nak tau apa dia?

 
Kira macam Tali Keselamatan  ler.
Andai kata spring tu terputus atau tercabut time buaian sedang digunakan.




 Untuk Kain buaian BB pilih yang jenis ini.
Yang ada pengadang dekat kepala dan kaki.
Rasa safety siket bila baby dalam tu.


Oh ya,
 Harga untuk set buaian ni RM 130
Manakala
Spring Cot Net ialah RM 16




3 comments:

Nn said...

mahal juga set buai ni ye...

Shuhaida said...

tambah lagi moto elektrik utk buai sendiri tu 200 lebey.. hehehehe

BitsBest said...

hahahhaaa...
betoi2...
BB beli jenama polar rm199
hai lah anak...tu baru boyan :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...