Followers

Tinggalkan Jejak Anda Di Sini ;)

Sila lah Klik!

18 January 2012

Bunga/Kerawang @ Awning Tudung Nikah

Ermmm... nak panggil apa ni eh?
Ada sapa-sapa boleh bagitau nama menatang ni tak?

Alaaaa...
Yang macam kerawang yang letak dekat awning tudung tu.
Hehehe


Contohnyer macam ni





Tengok cantekkan dekat awning tudung pengantin ni, 
Very Simple



Yang ni pon sangat cantek..
maaf gambar tak berapa nak clear.
Awning tudung dayana (isteri ashraf) ni sangat cantik.Siap ada manik-manik lagi.





So BB dengan semangat waja cuba nak buat-buat.

Mula-mula ambil lebihan dari kain lace baju BB tu





 



Tapi bila dah pakai dengan baju nikah tu, nampak sedondong ler plak dari atas sampai bawah.
Langsung terlebih kreatif plak.




ishhhh  ishhhh  ishhhh

Macam pelik lah pulak tengok.



Satu hari jalan-jalan servey barang tanpa tidak disengajakan,
(Lain yang dicari...lain plak yang dapat)




Last-last terbeli yang ni kat kedai jual barang perkahwinan.
Ni BB beli kat area Selayang. 
Rega : 12.90
(Untuk 2 keping)
Dekat kedai Semua house tu pon ada jual.
Macam-macam corak dan warna.
Memandangkan baju BB ada sket putih. So BB decide amik yang ini lah.


 

BB cuba try test dulu
tapi BB letak satu side ajer.
(Letak kiri, letak kanan, latak tengah, letak tepi....last-last letak ikut suker!)



Kesimpulan dari kerja-kerja gatal tangan itu, 

Maka terhasil lah yang ini.





Kihkihkih 
Muka tengah control ayuuuuuuuuu






11 comments:

dilla nadila said...

kreatif2..puas hati kan bile buat sendri..best! :D

uMmI NuR aIn said...

kak BB...suke!!!!!!
santek sgt2....:)

Cik Azizah said...

bb kat kreatif! buat ape pon semua jadi..hehe bagus2..

BitsBest said...

dilla, ain, jijah...

Tq..Tq
U all pon bole buat.
Yakinnn boleh!
kihkihkih

Cik Azizah said...

syg....bb tampal guna ape yer..jijah ingat nak beli tudung putih then tampal kerawang ni jer..

BitsBest said...

kena jahit jijah..
jahit keliling bunga tu. tapi sebelum tu cucuk dulu dengan jarum supaya tak bergerak-gerak.

jahit camner?
jahit bedal namanyer.janji melekat.
kihkih

Cik Azizah said...

ooo jijah ingatkan yang lekat2 tu...hehe ok akan ku try jugak!

Anonymous said...

salam, bb saya nak tau alamat u beli kerawang o sulam tampal tu..nk tampal di baju..selayang di mana ye..boleh bagi lebih detail ckit tak..

BitsBest said...

alamak yang...
i tak igt la nama kedai tu.membe yang bawak..tp dia dkt selayang area pasaraya bintang.
kt situ je yg ade kedai yg jual alat2 kahwin..

but don wori coz rasanya semua kedai pengantin ada jual..tanya jer kt kedai2 tu yer ;)

Anonymous said...

Slm...sy nk cr mcm gini la...hadoi ssh btul nk jmpa..time x perlu ada jmpa jer.. kt semua house pn ada eh...?

BitsBest said...

wslm...

yer yang, mmg ado.kalo tak silap kt kedai bawah semua house tu ader..

slmt mencari yer ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...