Followers

Tinggalkan Jejak Anda Di Sini ;)

Sila lah Klik!

11 January 2012

Kad Kahwin

Tak sampai 2 bulan lagi majlis BB tapi kad baru nak tempah.

Selama ni tak pernah pon servey-servey kad.
Kunun-kunun takmau servey awal-awal takut nanti design baru lagi cantek.
Nanti bila BB dah buat keputusan awal-awal ,Rogi...

Last-last bila mak BB tanya bila nak bagi dia kad untuk di edarkan pada jiran tetangga..baru termelopong..

a'ah la,
kad blom tempah.
>Terus nak jeritttttt<


Naseb baik BB masa gi Jusco Wangsa Maju dulu,ada satu pameran pengantin.
Bukan nak servey betul-betul,just lalu dan ambil ajer flyer yang dorang bagi.
Simpan dalam buku planner..tak tengok pon.
Lega hati BB kerna flyer tu masih ade di dalam.
Alhamdulillah.

Apalagi terus google web dia.
Rega pon under budget BB lah.
Kerna BB budget bawah RM0.50 sekeping
Tak perlu buat mahal-mahal kerna akhir nanti dalam tong sampah lah jawabnyer.
Takdenyer orang buat kad kawen kita tu perhiasan or buat simpan sebagai kenang-kenangan.
Takder nyer...believe me okeh!


BB tempah kat 

or

 tapi kalo macam tak bape nak puas hati tak dapat nengok dengan mata sendiri, 
bole call owner dia nama  ika 
(lembut orangnyer)
*kita support ika okeh* 

Antara contoh-contoh kad mereka











 

dari sekeping kad sehingga lah kepada 3 lipatan
pilih ajer yang mane mauu.



Nyesal BB tak tempah time kat jusco tu, 
sebab time tu ada promotion kalo kita tempah 1000kpg dapat free 2 banner.
So sekarang dah takde promosi tu..
Frust giler!
>Nak nangisssssss<


Ika akan send draft dulu sebelum dicetak.
Just bagitau secara email ajer jika ada pembetulan,sekarang kan teknologi canggih.
Tak perlu menyusahkan diri untuk ulang-alik ke kedai.
dan harganya adalah RM 0.39 sekeping.
i likeeeee..
kihkihkih


Kad Kahwin BB dalam progress 
masih 80% dalam pembikinan
Ada sedikit pembetulan.



     

 
  Tengok cara orang malas, bagitau ika buat conteng-conteng ajer macam ni.


Dalam web tu tak banyak contoh yang bole kita lihat.
So apakata jumpa Ika dan dia akan bawa contoh-contoh yang telah dibuat.
Macam kad kahwin BB ni,
dalam web takde, bila jumpa ika terus terbekenan dengan kartun ni...
bertudung dan ayuuuu gitu.



UPDATED :


ika dah reply my email.
So this is new draft from her.
Ok well done sis..i luv it.
Terus comfirm to next step..proceed to print!

  



















*** Kan best kalo BB kurus ramping, ayu, sopan macam dalam gambar kartun tu....

2 comments:

Cik Azizah said...

cantiklah syg..murahnya 39sen..brp keping..msti 1000pcs kan dpt murah..hehe jijah 55sen tu pon hitam putih je..gambar karton pon xdo..huhuhu

BitsBest said...

alhamdulilah CA,

under budget BB...
itu pon sbb ade promotion end year.
kalo tak rega macam rega CA jugak...
seb baek BB sempat grab this promotion

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...