Followers

Tinggalkan Jejak Anda Di Sini ;)

Sila lah Klik!

26 January 2012

Lolipop Murah

  sumber: google

Cenderahati untuk budak-budak di majlis kahwin tak lain dan tak bukan ialah gula-gula.
Budak mana yang tak suka makan gula-gula?? 
cer citer cer citer..kehkehkeh

Kalau dulu biasanyer, gula-gula kecil tu yang selalu orang bagi pada budak-budak..
Bila dah beli banyak-banyak, kena packing plak dalam paper beg plastik tu.
Kalau bab tu yang BB leceh tu..
Bayangkan dah lah kecil, banyak plak tu..
Aduhhh malasnyer!!

So yang ini senang dan jimat masa dan tenaga!
LOLIPOP
bagi je sebijik-sebijik
tak perlu nak bungkus-bungkus dah

  
*Wink*
Tetiba dapat ilham untuk beri lolipop pada budak-budak yang datang nanti.

Mesti dorang suka dengan warna colourfull tu
~termasuk lah anak buah BB yang sorang tu~


Maka servey ke seluruh blog B2b bermula.

Salah satunya ialah  NORA 

Selain itu, kawan-kawan BB yang duduk area Serdang dan Sri kembangan tu pernah cerita juga dekat BB.
Dorang pernah gi satu kilang ni beli untuk majlis adik/anak buah dorang.
Mai aiii...ni siap terus serbu kilang, tak main dah pemborong-pemborong.
kihkihkih

Lega rasa sebab tak perlu nak servey kuat-kuat dah.
~ pemalas punya olang~



Kilangnyer terletak dekat pekan cina Sri Kembangan tu,
Kalau sapa-sapa dari South City , straight je lalu pekan cina tu menghala ke JUSCO Sri Kembangan.
Alert sebelah kiri anda,
Kalau tak silap selepas Petronas, ada satu kilang nama ARTWRIGHT tulis kat tepi tembok.
Kilang gula-gula ni terletak sebelah ajer dengan kilang Artwright tu.


Ada pelbagai jenis gula-gula,coklat,keropok dan macam-macam.
Mintak dia tunjukkan katalog lolipop.

 
 Lolipop ni pon ada bermacam-macam bentuk dan corak.


 
  BB pilih yang bentuk bintang ni


Lolipop ni terbahagi kepada 2 jenis:
Packing dalam plastik
dan
Packing dalam balang


Dah nama pon kilang, mana bole beli sikit-sikit kan?
So minima yang bole beli ialah 600 biji untuk dalam balang tu dan 800 biji untuk dalam plastik tu.

 
 Jangan terkejut
Tak banyak pon sebenarnya. 
BB beli dalam balang punyer. Dalam 1 kotak jer dia bagi.
Dalam kotak tu ada 12 balang

1 balang ada 50 biji lolipop

Untuk 600 biji lolipop @ 12 balang
TOTAL = RM 102



So kesimpulannyer,

1 Lolipop cuma = RM0.17

Murah
Murahhhh
Murahhhhhhhh



Kepada sapa-sapa yang memerlukan lolipop tak kira lah majlis kahwin ke, birthday party ke, akikah ke, family day ke..


Sila lah berkunjung ke sini.
Jangan takut-takut nak masuk kilang tu.
Masuk bagitau kat guard nak beli barang okeh.








*** Rosak gigi kalau selalu amalkan makan manis-manis ni...
So anak-anak buah ku, time makcik kawen ajer lah yang  korang boleh makan puas-puas .Takde sapa pon nak larang okeh!


14 comments:

ira said...

murahnya...cam nk beli je nanti sesuai tuk budak2..hehe..thankss ye..:)

BitsBest said...

sila-sila ira...
g lah ke kilang ni.bukan setakat budak2 ajer.rase-rasenyer org tua pon ada jugak yg amik ni nanti..hehehe

Cik Azizah said...

hehhe best2 bagi ni...agak berpatutan kan..

anisyafrina said...

Hehehe.. MEMANG MURAH! dah beli.. tQ tuan blog.. ^_^

** tapi takut dengan anjing kt pos guard... BESAU GILA! Naseb pak guard nak temankan.. huhu... :P

BitsBest said...

hehehe

sama-sama dear..
seronok kan tgk macam-macam adoooo :D

MarySlimwear said...

tgok ni teringat kat harijadi anak2.. amat2 sesuai dijadikan goodiesssss..bebdk tentu seronok..

BitsBest said...

yer betoi..murah pon murah kan?
budak2 pon kompom2 lah sukeeee :D

Anonymous said...

Ade yg lolipop yg besar2 punye? Yg biasa jual kat Famous Amous tu..

BitsBest said...

tak pasti dear..
sebab aritu nak cepat tak tengok pon yg lain-lain.

cer awk call kilang tu..tanya yer

Anonymous said...

salam sis ada tnya ka klu bleh borong then hntr ke sabah? nak sgt

Anonymous said...

salam sis ada tnyaka klu bor0ng then hntr ke sabah? blehka gitu?

chocraziesgurlx said...

kalau ada buat online pun best gak , huhuhu ... kita jauh nak ke serdang nun .. :'(

chocraziesgurlx said...

kalau ada posting service pun best gak . jauh oh . .nak ke serdang nun di sana . huhuh

aishah kamaruddin said...

bole bli by pos tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...